Wat moet het schoolbestuur doen, als het gebruik wil maken van het ECK iD?

Om het ECK iD te kunnen gebruiken, moet u als schoolbestuur tijdig aan uw privacy-verplichtingen voldoen. De PO-Raad, diverse leveranciers van leerlingadministratiesystemen (LAS-leveranciers) en stichting Basispoort helpen u hierbij. Doorloop de volgende stappen:

 1. Aanmelden Nummervoorziening
  Meld u aan voor ingebruikneming van het ECK iD bij de Nummervoorziening. Dit is de centrale voorziening die het ECK iD genereert. 

 2. Aanmelden LAS-leverancier
  Meld ook uw LAS-leverancier* dat u gebruik gaat maken van het ECK iD:
  ·       ESIS, mail naar: info@rovict.nl of bel: 035 – 603 60 80
  ·       ParnasSys, kijk op: https://nieuws.parnassys.nl/eck-id/ 
  ·       School OAS voor Dotcomschool, mail naar info@dotcomschool.nl of bel: 036-547 21 11
  ·       Unilogic, mail naar: helpdesk@unilogic.nl of bel: 046 – 457 18 30
  * staat de naam van uw schooladministratie er niet bij? Dan kunt u in schooljaar 2018 – 2019 nog geen gebruik maken van het ECK-id. Neem contact op met Edu-K, via: eck-id@edu-k.nl

 3. Aan privacyvereisten voldoen
  Eenmaal aangemeld voor de Nummervoorziening, ontvangt u ontvangt de benodigde stukken ter tekening. Stuur deze zo spoedig mogelijk ondertekend retour. In principe moeten deze overeenkomsten getekend worden door de bestuurder van uw school, maar die mag ook iemand mandateren om de contracten te ondertekenen. De afhandeling kan volledige digitaal.

  Zijn er andere leveranciers betrokken bij de gegevensuitwisseling rond digitaal lesmateriaal van uw school. Sluit dan ook met deze leveranciers nieuwe verwerkersovereenkomsten af. De leveranciers bieden op hun eigen websites verwerkersovereenkomsten aan die zijn gebaseerd op de modelverwerkersovereenkomst behorend bij het privacyconvenant. U kunt ze hier online aanvragen.

 4. Schooladministratie en ICT-verantwoordelijken attenderen
  Attendeer uw schooladministratie en ICT-verantwoordelijken dat u als bestuur wilt werken met het ECK iD, om zo als school veilig en betrouwbaar digitaal lesmateriaal te kunnen blijven gebruiken. 

 5. Meer informatie?
  Lees meer over hoe u het ECK iD gebruikt op de website van:
  ·       Esis www.rovict.nl
  ·       Parnassys:  https://nieuws.parnassys.nl/eck-id/ 
  ·       School OAS www.dotcomschool.nl
  ·       Unilogic www.unilogic.nl
  Lees meer over aanmelden voor de Nummervoorziening op https://www.kennisnet.nl/nummervoorziening/aanmelden/